НОВИНИ

Няма връщане назад: Джошуа-Пулев на 12 декември в "О2" Арена

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 17.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Други спортове
връщане назад джошуа пулев декември арена

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще излязат в битка за четири от световните титли в тежка категория на 12 декември, потвърдиха от щаба на британеца.

Арената на дългоочаквания сблъсък ще бъде зала "О2", а датата е 12 декември. Договорът между двете страни вече е подписан, но все още не е ясно дали ще бъдат допускани зрители.

“12 декември е датата. Коланите в тежка категория отново се издигат във въздуха, а единственият фокус пред мен е да направя така, че на 13 декември те да бъдат на законното си място във Великобритания”, сподели Антъни Джошуа.

„О2 Арена е истинската лъвска бърлога. Имам много история с нея, но без фенове в нея, нещо огромно ще липсва. Истински се надявам, че ще можем да доведем поне малко фенове на бокса, но трябва да видим. Уважавам всеки мой противник, уважавам и Пулев. Желая му всичко най-добро по време на подготовката му за мача”, каза още настоящия световен шампион.

Златният медалист от Лондон 2012 ще заложи и 4-те си пояса - на IBF, за който Кобрата е официален претендент, но и на WBA, WBO и IBO.

Британецът беше за последно на ринга през декември 2019 година, когато успя да си върне титлите от Анди Руис след победа в Саудитска Арабия, след като по-рано през годината мексиканецът нанесе първо поражение на Джошуа в кариерата му.

Кубрат Пулев чака вече три години своята възможност да се изправи срещу Джошуа.Както знаете, двамата бяха подписали договор за двубой през октомври 2017-та, но тогава контузия в рамото спря българинът от участие.

Първоначално срещата, която ще се състои на 12 декември, трябваше да бъде проведена през юни, но след това беше отложена заради пандемията от COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви са полуфиналистки в Дания
Сестри Стоеви са полуфиналистки в Дания
Електронни мулета са били българите от разбитата схема за киберпрестъпления
Електронни мулета са били българите от разбитата схема за киберпрестъпления