НОВИНИ

Нюкасъл официално обяви Еди Хау за своя нов треньор

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:14, 08.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
нюкасъл официално обяви еди хау своя нов треньор
Слушай новината

43-годишният английски наставник Еди Хау официално бе обявен за новия треньор на Нюкасъл, наследявайки на поста Стив Брус, който беше уволнен на 20 октомври.

Договорът на младия специалист е до лятото на 2024 година, като първата основна задача пред Хау ще бъде да измъкне "свраките" от зоната на изпадащите след кошмарното начало на сезона във Висшата лига.

Нюкасъл заемат предпоследното 19-о място с актив от само 5 точки и са единствения отбор в първенството, който все още няма победа през кампанията.

До ангажирането на Еди Хау се стигна, след като редица именити мениджъри отказаха на новите собственици на "свраките", които се опитаха да ги изкушат с много високи заплати. Сред тях бяха Зинедин Зидан, Антонио Конте, Ерик тен Хаг, Пауло Фонсека и други.

Хау придоби популярност като мениджър на своя роден клуб Борнемут, като именно той беше човекът извел "черешките" до историческото първо класиране за Висшата лига през сезон 2014/15.

В продължение на пет години тимът беше неизменно част от Премиършип преди да изпадне в края на сезон 2019/20, което доведе и до раздялата с Хау след общо десет години начело на тима в два периода.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на БНТ участва в спасяването на бедстващ лебед край Русе (ВИДЕО)
Екип на БНТ участва в спасяването на бедстващ лебед край Русе (ВИДЕО)
Не всички училища започват с тестването в сряда, някои отложиха за другата седмица
Не всички училища започват с тестването в сряда, някои отложиха за другата седмица