НОВИНИ

Нюкасъл разби Тотнъм за 20 минути и гледа уверено към участие в Шампионската лига през следващия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:58, 23.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
нюкасъл разби тотнъм минути гледа уверено участие шампионската лига следващия сезон
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Нюкасъл Юнайтед записа много важна победа в битката си за място в топ 4 на английската Висша лига, след като разби с 6:1 у дома състава на Тотнъм в среща от 32-ия кръг.

С успеха "свраките" вече имат аванс от 6 точки пред лондончани в преследването и на двата тима за място, което дава право на участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Ако момчетата на Еди Хау, които имат и мач по-малко в сравнение с Тотнъм, успеят да запазят мястото си в топ 4, то ще се класират за групите на най-престижния европейски клубен турнир за първи път от сезон 2002/03 насам.

Този следобед на "Сейнт Джеймсис Парк" започна по мечтан начин за домакините, които откриха резултата още във 2-а минута след попадение на Джейкъб Мърфи.

Още преди да са изминали и 10 минути от срещата Нюкасъл вече водеше с 3:0, след като точни за тима бяха Жоелинтон и отново Джейкъб Мърфи.

В рамките на 120 секунди между 19-а и 21-а минута пък Александър Исак се разписа на два пъти, за да направи аванса на "свраките" 5:0, при какъвто резултат дойде и края на първото полувреме.

След почивката Хари Кейн вкара почетното попадение за Тотнъм, а появилият се като резерва Калъм Уилсън оформи крайното 6:1 в 67-а минута.

По същото време пък Уест Хям разби с 4:0 като гост Борнемут, с което се изкачи на 13-о място в подреждането, докато "черешките" се смъкнаха до 15-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбската общност в Северно Косово бойкотира местните избори
Сръбската общност в Северно Косово бойкотира местните избори
Скок в цената на италианската паста
Скок в цената на италианската паста