НОВИНИ

Обновяват граничния пункт "Калотина"

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
16:46, 21.11.2022 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
обновяват граничния пункт калотина
Слушай новината

Следващото лято граничният пункт "Калотина" ще бъде обновен. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Сградата на митницата ще бъде преместена, за да се намали хаосът при извършване на проверките, обясни служебният регионален министър Иван Шишков.

Двамата министри провериха строителството на магистрала "Европа" и реконструкцията на граничния пункт. Очаква се част от магистралата да бъде пусната за движение до края на годината, но без положен горен слой на асфалта.

Все още обаче има законодателни нарушения, които забавят строителството, обясни регионалният министър.

"Непосредствено между пункта и магистралата има един участък от 150 метра, който както обикновено е извън проекта. Това, което в момента правим, е да одобрим разширяване на платното в тази посока. Има да одобряваме един подробен устройствен план с кмета на Драгоман. Мога да ви уверя, че ще направим така, че пунктът да се свърже с магистралата, а не с двулентов път", заяви Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие.

"Безпроблемно да функционира пунктът, паркирането е изключително важен въпрос - този въпрос не беше уреден. Набелязали сме стъпки за неговото пълно решаване така че да се намерят паркоместа, за да се задоволят нуждите на пункта и да не се стига до камиони по пътното платно", допълни вътрешният министър Иван Демерджиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петко Маринов: ЦСКА е фаворит в дербито срещу Левски
Петко Маринов: ЦСКА е фаворит в дербито срещу Левски
Столтенберг предупреди западните страни да внимават за нови зависимости от Китай
Столтенберг предупреди западните страни да внимават за нови зависимости от Китай