НОВИНИ

Обрат с протеста на румънските фермери и превозвачи

На него пристигна само един ТИР с влекач и един граждански автомобил

обрат протеста румънските фермери превозвачи
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:19, 21.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Слушай новината

Обрат с протеста на румънските фермери и превозвачи, който трябваше да започне в 9.30 ч. тази сутрин на "Площада на Конституцията" пред сградата на парламента в Букурещ. В посочения час на място имаше само един трактор, качен на ремаркето на ТИР, въпреки че Общината разреши в демонстрацията да се включат 5000 души с 200 машини.

Според някои от местните медии студът може да е отказал демонстрантите. В 9.30 ч. термометрите в центъра на Букурещ показваха минус 6 градуса. Изминалата нощ е била най-мразовитата в румънската столица със стойности от минус 9,9 градуса, съобщават синоптиците. Алеите към "Площада на Конституцията" са заледени. В лед и скреж е и самият площад.

"Фермерите казват, че няма да участват в одобрения протест в Букурещ, защото не искат той да бъде политизиран"

В петък префектът на румънската столица Рареш Хопинка обяви, че той е на сенатор Диана Шошоака и се аргументира, че документите с молба за провеждането му са подадени от нейните адвокати Александру Дуцу и Богдан Петре.

Съгласно одобрения от Общината график и маршрут, тази сутрин между 6.30 и 7.00 часа превозните средства, които искаха да се включат в протеста, трябваше да се придвижат до "Площада на Конституцията" На него обаче пристигна само един ТИР с влекач и един граждански автомобил.

На място има най-малко три полицейски патрулки, една линейка 112, една линейка СМУРД, четири коли на Жандармерията. Има и засилено медийно присъствие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сребро и бронз за борците ни на турнира "Анри Деглан" в Ница
Сребро и бронз за борците ни на турнира "Анри Деглан" в Ница
БНТ ще излъчи филма "Изповед в стихове"
БНТ ще излъчи филма "Изповед в стихове"