НОВИНИ

Обсъдиха мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик при Дунав мост-Русе

обсъдиха мерки облекчаване тежкотоварния трафик дунав мост русе
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 08.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Мерки за ограничаване на опашките и задръстванията в района на Дунав мост при Русе са обсъждали днес Областната управа, Общината, Областната дирекция на МВР и Областното пътно управление.

Едно от предложенията е тежкотоварните автомобили да се спират още в района на гара Бяла, където на паркинг има възможност да изчакат 70 - 80 коли. Там би могъл да се използва и частен паркинг. От Областната управа във Велико Търново са обещали при подаване на заявка да се свиква Националният координационен център и тирове да се спират и на две-три места в тяхната област. Другото предложение е свързано с „тапите“, които се образуват преди граничния пункт – вече има издадена заповед да се забрани спирането на камиони на участъка между двете кръгови кръстовища.

До края на годината трябва да заработи и модерен общински паркинг с повече от 300 места в непосредствена близост преди КПП-то, където тежкотоварните автомобилите да изчакват. Част от процедурите по неговото изграждане са изминати, вече има и заявка за партньорство от частен инвеститор.

Трафикът се засили, след като черноморските фериботни линии спряха и камионите от Турция се пренасочиха през България заради военните действия в Украйна и санкциите към Русия. От южната ни съседка са предупредили, че след Великден се очаква увеличение на трафика с още 20%.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рангник: Роналдо се завръща за мача с Евертън
Рангник: Роналдо се завръща за мача с Евертън
Гергана Топалова ще спори за титлата на двойки в Анталия
Гергана Топалова ще спори за титлата на двойки в Анталия