НОВИНИ

Община Лесичово също въвежда режим на уличното осветление

община лесичово също въвежда режим уличното осветление
bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 17.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Седем населени места от община Лесичово преминаха на режим на уличното осветление заради високите цени на тока. Във всяко населено място електричеството ще бъде спирано по различен график.

Тройно увеличение на сметките за тока принуди община Лесичово да въведе режим на уличното осветление. Това е първата мярка за ограничаване на разходите.

"Ние работим по бюджет от миналата година, вие знаете, че не е приет тази година бюджетът. Миналия декември е 8 000 лв., този декември е 27 000 лв. Това е доста сериозно завишение", обясни кметът на общината инж. Серьожа Лазаров.

В част от населените места осветлението ще се спира в 22.30 ч., в други в 23.00 ч. и ще се пуска в 5.00 часа сутринта. Графиците са съставени след обсъждане с кметовете на селата. Местните хора приемат действията на общинското ръководство.

Освен при уличното осветление, община Лесичово е ограничила разходите си за електроенергия навсякъде, където е възможно – в учрежденията климатиците работят минимално, няма включени излишни уреди.

Кметът Серьожа Лазаров се надява мерките да дадат резултат, а общините да получат компенсации от правителството за декември и януари. След анализ през февруари ще се реши дали ограниченията ще продължат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на тотото: Решението да ме освободят е политическо
Шефът на тотото: Решението да ме освободят е политическо
Прокуратурата се самосезира заради агресията в лекарски кабинет в Русенско
Прокуратурата се самосезира заради агресията в лекарски кабинет в Русенско