НОВИНИ

Общински служител от Пловдив със 7 победи в "Последният печели" по БНТ

bdquoпоследният печелиldquo новото предизвикателство орлин горанов
bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 04.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

7 поредни победи реализира служителят на пловдивския район "Централен" Никола Ташев в предаването "Последният печели" по БНТ. Той е младши експерт "Архив" в администрацията на най-големия пловдивски район и участва в телевизионното състезание през януари.

Колежка от отдел ГРАО убеждава Никола Ташев, докторант по "Международно право" в ПУ "Паисий Хилендарски", да попълни анкетната карта и да се включи в забавно-познавателното куиз шоу.

"Не бях сигурен, че ще се справя. Ако трябва да съм честен, дори си мислех, че няма да победя нито веднъж. Изненадах се от себе си", споделя Никола Ташев.

Безрезервно в него вярват майка му, приятелите му, колегите му и феновете на "Локомотив Пловдив", сред които е и той.

В първото предаване побеждава свой колега от ПУ "Паисий Хилендарски", който е доктор по международно право. Като едно от най-големите предизвикателства, които преодолява в играта, определя разпознаването на оперната прима Анна Томова-Синтова в кратко видео.

Друг отговор, даден "на магия", е, че небесното тяло, кръстено на името на бившия президент на Югославия Йосип Броз Тито, е астероид. Критичен момент е, когато губи с 200 точки от друг участник, който впечатлява с висока ерудиция и солидни знания, но успява да обърне резултата в 3-и кръг.

Никола Ташев смята, че причина за блестящото му представяне в шоуто са натрупаните познания от стотиците книги, които е прочел, от многобройните научно-популярни филми, които е гледал, както и от факта, че като запален фен на предаването "Минута е много" не е пропускал нито едно негово издание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клипърс победи Лейкърс след оспорвана битка в дербито на Лос Анджелис
Клипърс победи Лейкърс след оспорвана битка в дербито на Лос Анджелис
Кирил Петков: Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време
Кирил Петков: Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време