НОВИНИ

Общонационален протест срещу БФС в четвъртък

стойчо младенов подкрепи протеста едни помага взима
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 29.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Общонационален протест срещу управлението на президента на БФС Борислав Михайлов ще бъде организиран на 31 март (четвъртък) в 17.00 часа пред Националната футболна база в Бояна в София.

Планирано е затваряне на Околовръстен път, одобрено от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Организаторите разпространиха съобщение, с което информират, че всички действия ще бъдат съобразени със законите на страната.

От вчера пред базата в Бояна е разпънат палатков лагер в знак на протест срещу настоящата управа на родния футбол.

„Протестът ще е мирен и ще спазим всяка буква на закона, но и ясно ще заявим позицията си - беззаконието трябва да спре! Дойде моментът да се изправим срещу статуквото – обединени и заедно. Време е да се противопоставим и да кажем „Край!” на своеволието.

Инициативата е на клубовете, които се обявяват "за" промяна в управлението на БФС. Дистанцираме се от клубни пристрастия, защото в името на каузата е важно да бъдем заедно и обединени. Вярваме, че този път е възможно да застанем рамо до рамо.

Затова и призоваваме всички клубове, които търсят промяна; всички фенове, без значение от клубната принадлежност, но милеещи за любимата игра; всички хора, които искат да гледат качествен продукт – присъединете се към нас. Нека загърбим пристрастията и действаме заедно за общата кауза. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ.

Нека се обединим в името на клубовете, които бяха неправомерно изключени от системата на БФС, защото имат различно мнение и си позволиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше забранено да практикуват любимия си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол.

Поздрави,

Клубовете, борещи се за справедливост“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртво бебе в контейнер, задържана е 21-годишната майка
Откриха мъртво бебе в контейнер, задържана е 21-годишната майка
Прокуратурата се оплака от атаки и манипулативни твърдения от страна на управляващите
Прокуратурата се оплака от атаки и манипулативни твърдения от страна на управляващите