НОВИНИ

Обвиниха мъж, блъснал жена на пешеходна пътека в София

обвиниха мъж блъснал жена пешеходна пътека софия
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 04.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Сигурност и правосъдие

Софийската районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Светослав П. за това, че при управляване на моторно превозно средство, нарушил правила за движението, като на пешеходна пътека, отнел предимството на пресичащата С.Ц. и по непредпазливост ѝ причинил средна телесна повреда.

Инцидентът станал на 2 май около 10.25 ч. в гр. София на кръстовището между бул. „Възкресение“ и бул. „Вардар“. Движението през кръстовището било регулирано със светофарни уредби, като имало и обозначени пешеходни пътеки.

Обвиняемият се движел със скорост от 26,7 км/ч., искал да извърши маневра завой на ляво, преминал от дясната страна на всички изчакващи автомобили и навлязъл в кръстовището на червен сигнал.

В това време, С.Ц. пресичала пешеходната пътека на зелен светофар. Светослав П. не намалил скоростта си и не пропуснал пресичащата, а продължил да изпълнява предприетата от него маневра.

Автомобилът с предната си дясна част, ударил тялото на С.Ц, при удара тя се качила на предния капак на автомобила, след което била отхвърлена напред и в дясно от автомобила.

Светослав П. спрял и отишъл при пострадалата, за да провери състоянието. Потърпевшата била откарана от линейка в болница със счупване на дясната подбедрица, мозъчно сътресение и разкъсноконтузна рана на главата.

Предстои делото срещу обвиняемия Светослав П. да продължи в съда, съобщават от Софийската районна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивски полицаи задържаха на пътя дрогирана с "коктейл" от наркотици
Пловдивски полицаи задържаха на пътя дрогирана с "коктейл" от наркотици
Хеликоптер на македонското МВР се разби на летището в Скопие
Хеликоптер на македонското МВР се разби на летището в Скопие