НОВИНИ

Обявиха частично бедствено положение в Дългопол

обявиха частично бедствено положение дългопол
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 16.08.2023 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

В 3 часа тази сутрин през Дългопол е преминал ураганен вятър и причинил сериозни материални щети – има изкоренени дървета, отнесен е част от покрива на Читалище „Никола Й. Вапцаров – 1896“, разрушени са покриви на много жилищни сгради и стопански постройки. Няма пострадали хора.

Тези обстоятелства могат да причинят опасност за живота и здравето на населението на града. Затова кметът на Община Дългопол Георги Георгиев е обявил частично бедствено положение на територията на общината. За овладяване на пораженията от ураганния вятър ще бъде свикан и общинският щаб за защита при бедствия.

За БНТ кметът Георги Георгиев съобщи, че градът вече е почистен, най-сериозният проблем е свързан с покрива на читалището. Взети са мерки за временното му покриване, докато бъде направен ремонт.

"Още снощи се счупиха няколко клони на дървета, изолирали сме ги с ленти, тази сутрин даже ги отрязахме. Най-сериозните последствия са по покрива на читалището. Покривът е 60-годишен от етернит и съответно плоскостите са напукани и изгнили. Днес или утре ще отменя частичното бедствено положение", каза още Георгиев.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ледена пързалка с олимпийски размери разхлажда посетителите на Кранево
Ледена пързалка с олимпийски размери разхлажда посетителите на Кранево
Полицията арестува шофьор, ударил 7 автомобила в Пловдив
Полицията арестува шофьор, ударил 7 автомобила в Пловдив