НОВИНИ

Очаква се догодина да бъде готов участъкът на АМ "Хемус" от Боаза до Плевен

очаква догодина готов участъкът хемус боаза плевен
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 13.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

"Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово". Това заяви премиерът Борисов, който инспектира напредъка по изграждането на автомагистрала "Хемус" от Боаза до пътен възел Плевен.

Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

По време на огледа с премиера бяха министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В инспектираното от премиера трасе на "Хемус" работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години.

"Благодаря, че действате толкова активно, а после всичко това ще го покажем в музеите", обърна се премиерът Борисов съм археолозите.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на "Хемус".

Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на "Хемус", което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военно положение в район на Пекин, след като откриха коронавирус на пазара
Военно положение в район на Пекин, след като откриха коронавирус на пазара
Сериозен интерес от кадровици за Алпийския батальон
Сериозен интерес от кадровици за Алпийския батальон