НОВИНИ

Одермат триумфира в Супер-Г в Бормио

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:22, 29.12.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
одермат триумфира супер бормио
Слушай новината

Швейцарецът Марко Одермат постигна петата си победа от началото на сезона в Световната купа в ски алпийски дисциплини, след като триумфира в супергигантския слалом в италианския зимен център Бормио.

За носителят на големия Кристален глобус в алпийските ски през изминалия сезон това беше втори успех в Супер-Г през кампанията, като предишния беше в края на ноември в Лейк Луис, Канада.

Днес в Бормио Одермат отново бе над всички на пистата "Стелвио", спирайки хронометрите на 1:29.27 минути на 0.64 секунди пред втория Винстент Крихмайер, който вчера пък триумфира в спускането в Бормио.

Последен на почетната стълбичка се качи Люик Меяр, който остана на 1.22 секунди от победителя. За 26-годишният швейцарец това бе втори подиум за сезона след третото място на слалома във Вал д'Изер.

В генералното класиране Марко Одермат продължава да води убедително с актив от 946 точки, като авансът му пред втория Александър Омод-Килде от Норвегия е над 300 пункта.

В дисциплината Супер-Г швейцарецът също е лидер с 280 точки пред Килде с 212. Норвежецът, който спечели супергигантския слалом в Бийвър Крийк, САЩ днес се нареди едва осми.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елеонора Митрофанова: Нямам информация защо търсят Христо Грозев
Елеонора Митрофанова: Нямам информация защо търсят Христо Грозев
Australian Open 2023 с рекорден награден фонд
Australian Open 2023 с рекорден награден фонд