НОВИНИ

Официално: ПСЖ представи Почетино

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:36, 03.01.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Европейски футбол
официално псж представи почетино

Аржентинецът Маурисио Почетино бе представен като новия старши-треньор на Пари Сен Жермен.

Договорът на бившия наставник на Тотнъм с френския шампион е до лятото на 2022 г., с опция да бъде продължен за още една година.

Почетино ще дебютира начело на парижани още в сряда, 6 януари, при гостуването на ПСЖ на Сент Етиен в двубой от 18-я кръг на Лига 1.

„Изключително щастлив съм, за мен е чест да стана новият старши треньор на Пари Сен Жермен. Бих искал да благодаря на клубното ръководство за доверието, което ми гласуваха. Както добре знаете, този клуб винаги е имал специално място в сърцето ми. Имам прекрасни спомени, особено от уникалната атмосфера на „Парк де Пренс“. Завръщам се в клуба с много амбиция и смиреност, и очаквам с нетърпение да започна работа с някои от най-талантливите футболисти в света“, каза аржентинецът в свое изявление.

„Много сме щастливи да приветстваме Маурисио Почетино за нов старши треньор на първия тим. Горд съм да видя нашия бивш капитан отново в Пари Сен Жермен, клубът винаги е бил негов дом. Завръщането на Маурисио пасва перфектно с нашите амбиции и ще бъде нова вълнуваща страница за клуба – сигурен съм, че феновете ще й се насладят“, сподели президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи.

Почетино, който игра за ПСЖ като защитник в началото на този век, е без работа след уволнението си от Тотнъм през ноември 2019 – няколко месеца, след като изведе „шпорите“ до финала в Шампионската лига.

Томас Тухел, който изведе ПСЖ до финала в надпреварата през август миналата година срещу Байерн Мюнхен, загубен с 0:1, бе уволнен след победата над Страсбург с 4:0, но клубът изчака пет дни, преди да официализира уволнението на германеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айнтрахт нанесе второ поредно поражение на Леверкузен
Айнтрахт нанесе второ поредно поражение на Леверкузен
Ръст на продажбите на къщи в селата около Пловдив
Ръст на продажбите на къщи в селата около Пловдив