НОВИНИ

Охранител счупи челюстта на младо момче по време на парти на плаж "Градина"

Извършителят все още се издирва от полицията

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
12:21, 08.07.2024
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Слушай новината

19-годишно момче и негов приятел са били нападнати от охранител по време на парти на плаж "Градина". Според пострадалите, те не са провокирали нападателя, за да се стигне до физическа агресия, която е довела до операция и счупена челюст.

Инцидентът е станал край заведение на плаж "Градина", още на входа, в нощта срещу Джулай морнинг, когато 19-годишното момче, заедно със свои приятели идват тук, за да посрещнат първоюлското слънце. След първоначално спречкване с охраната от страна на приятеля на 19-годишното момче, Владимир опитва да му помогне, когато и той е нападнат от охранител, по неговите думи с удари в лицето, с метален бокс, също по неговите думи, в следствие на това, момчето е със счупена челюст на три места и е в тежко състояние, не може да се храни нормално.

От заведението са изненадани от действията на охранителите, които са били наети за частното събитие, и казват, че момчетата, които охраняват тяхното заведение не са агресивни. От полицията продължават да издирват извършителя и да уточняват точно какво се е случило.

Владимир и приятелите му избират бар за Джулай морнинг на плаж "Градина". След като неволно едно от момчетата бутнало пицата на охранителя, той станал агресивен.

Валентин Захов: "Решавам да му предложа да го компенсирам по някакъв начин, чисто да му купя дори парчето пица, и човекът, както му казвам искаш ли, се обръща и със засилката ми удря един шамар, аз падам на земята."

Тогава Владимир опитва да помогне на приятеля си да стане, но в същото време също е нападнат, по думите му, от охранителя. Заради удари в лицето челюстта му е счупена на три части.

Владимир Радев: "Според мен такъв удар не може да бъде нанесен с гола ръка и съм сигурен, че със собствените си очи съм видял нещо в ръцете му. Метален предмет беше със сигурност, но не мога да кажа какво точно. Може да спекулираме, че е било метален бокс."

Заради травмата на Владимир е направена операция, говори трудно и се храни само със сламка. Родителите му са шокирани.

Милка Текелиева, майка на Валдимир: "Те по принцип не са агресивни деца, просто защото така са расли, така са гледани. Той е отишъл да пита какво става, защо го удряш, той не е отишъл да агресира."

Макар да се разпространява снимка на предполагаемия извършител, вече седмица той все още се издирва от полицията.

"Десетки, близо до стотици са охранителите, които охраняват такова голямо мероприятие. Това, което фактически затруднява намирането е именно, че те са наети конкретно за вечерта на Джулай морнинг. Това разбира се създава затруднение, те биват наемни от различни краища на страната", обясни главен инспектор Николай Ангелов, началник на РУ - Созопол.

Потърсихме за коментар и охранителна фирма, но все още чакаме отговор. А семейството на Владимир вече е наело адвокат, за да си търси правата по съдебен път.

Владимир Радев: "Последствията от цялото нещо са стреса, шока, травмата, да ходя по болници, по спешни..., вече съм свалил около пет килограма само за седмица, мога да ям само със сламка."

Ако извършителят бъде установен, ще бъде задържан, уверяват от полицията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масирана ракетна атака срещу Украйна, ударена е и детска болница в Киев
Масирана ракетна атака срещу Украйна, ударена е и детска болница в Киев
Спортни новини 08.07.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 08.07.2024 г., 12:20 ч.