НОВИНИ

Около 5 млн. лв. поискаха общините от правителството за мерките за изборите

Александър Марков
от Александър Марков
13:05, 22.06.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Регионални
около млн поискаха общините правителството мерките изборите
Слушай новината

Около 5 млн. лева поискаха общините от правителството за изпълнение на медицинските мерки за изборите на 11 юли. Това съобщи председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов след края на срещата с премиера Стефан Янев.

Общините заявиха, че не могат да отговорят и на писма, изпращани до тях от областните управител с искане да бъдат издирени и съобщени адреси с по над 40 регистрации по места, тъй като тази информация на практика се съхранява в ГРАО, чийто принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Кметовете са поискали от Янев и корекции в Плана за възстановяване, който служебният кабинет даде дума да представи пред Европейската комисия до края на своята работа.

Относно искането на кметовете на кметства за по-голяма финансова децентрализация общините смятат, че такава вече съществува с промени в Закона за публичните финанси от миналата година, според които 30% от бюджета на общините се изразходва за малките кметства.

Стефан Янев се среща с представители на Сдружението на общините

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тренд": 6+1 формации в следващия парламент
"Тренд": 6+1 формации в следващия парламент
Трима българи в битки за финалите на Европейското по бокс в Розето
Трима българи в битки за финалите на Европейското по бокс в Розето