НОВИНИ

Олимпик Марсилия надви Рен и се класира за 1/8-финалите за Купата на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 21.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
олимпик марсилия надви рен класира финалите купата франция
Слушай новината

Отборът на Олимпик Марсилия стана първият осминафиналист в турнира за Купата на Франция, след като елиминира тима на Рен с 1:0 в най-очаквания двубой от 1/16-финалите.

На "Стад Велодром" в Марсилия домакините можеха да започнат ударно и да поведат след малко повече от минута игра, когато груба грешка в отбраната на Рен изведе Алексис Санчес в отлична позиция, но чилиецът прати топката покрай целта.

В 10-та минута пък Руслан Малиновский стреля мощно от пряк свободен удар, но за негово съжаление опитът му разтресе напречния стълб на вратата на гостите.

Марсилия продължи да бъде по-активния тим, за да се стигне до 59-та минута, когато Матео Гендузи получи подаване отдясно и с удар от движение даде аванс на своя тим. При повторенията се видя, че при изстрелът на французина топката се отклони и в тялото на играч на Рен, което остави без шансове за реакция стража на "червено-черните".

Гостите все пак можеха да пратят срещата в продължения, когато дълбоко в добавеното време Лоренц Асиньон опита да центрира в наказателното поле на марсилци, но топката описа любопитна траектория и в крайна сметка кацна върху гредата, а при последвалото разбъркване от отбраната на домакините се справи и така класира Марсилия за 1/8-финалите.

По този начин момчетата на Игор Тудор продължават преследването на първи триумф в надпреварата за Купата на Франция от над 30 години насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов: На следващите избори битката ще бъде между реформаторските и реставраторските сили
Атанас Атанасов: На следващите избори битката ще бъде между реформаторските и реставраторските сили
РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха при завръщането на Бундеслигата
РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха при завръщането на Бундеслигата