НОВИНИ

Олимпийски медалисти, генерали и адмирали надъхаха родните таекуондисти преди световното

олимпийски медалисти генерали адмирали надъхаха родните таекуондисти световното
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 22.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по таекуондо, който провежда своя последен лагер на родна земя преди световното първенство в Баку, бе посетен от доста сериозна делегация, която да вдъхне увереност на родните състезатели преди отпътуването им за Азербайджан за участие на шампионата на планетата между 29 май и 4 юни.

Сред посетителите бе легендата в спортна гимнастика и участник на шест олимпиади Йордан Йовчев, щангистът Благой Благоев, спечелил сребърен медал на игрите в Москва, легендарният футболист на Черно море Божил Колев, кметът на квартал Аспарухово Ивайло Маринов, проф. Ара Капрелян, консулът на България в Република Сао Томе и Принсипи Васил Червенков, както и още генерали, и адмирали.

Официалните гости бяха посрещнати от президента на родната федерация Слави Бинев и националният треньор Фарзад Золхадри.

По време на своята визита всеки един от тях сподели на нашите таекуондисти, какво е усещането да чуеш химна на България, когато си на почетната стълбичка. Легендата Йордан Йовчев пожела успех на всички наши състезатели, след което изгледа открита тренировка на националния отбор.

Преди подготовката в Спорт Палас във Варна нашите национали бяха на десет дневен лагер в Йордания, където провеждаха съвместни тренировки с таекуондисти от Мароко, Ирландия, Бразилия. Плътно до отбора бе и шефът на федерацията Слави Бинев, който проведе и поредица от важни работни срещи.

Българският отбор ще се отправи към Баку на 25 май (четвъртък), където ще проведе един последен лагер преди старта на световното заедно с представители на Китай, Казахстан, Узбекистан и Азербайджан. България ще бъде представена от 12 състезатели при мъжете и жените на шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безработицата в община Макреш надхвърля 70%
Безработицата в община Макреш надхвърля 70%
"Сребърната салатиера" ще бъде на "Сигнал Идуна Парк" за последния кръг от Бундеслигата
"Сребърната салатиера" ще бъде на "Сигнал Идуна Парк" за последния кръг от Бундеслигата