НОВИНИ

Оливие Жиру донесе успеха на Милан срещу Ювентус и осигури място в Шампионската лига за "росонерите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:31, 29.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
оливие жиру донесе успеха милан ювентус осигури шампионската лига росонерите
Слушай новината

Отборът на Милан ще играе в Шампионската лига и през следващия сезон, а това стана факт след минималния успех с 1:0 като гост на Ювентус в среща от предпоследния 37-и кръг на Серия "А".

С победата "росонерите" събраха 67 точки на 4-ото място и със сигурност не могат да бъдат изместени по-надолу в подреждането в оставащия един двубой до края на кампанията. По този начин футболистите на Стефано Пиоли се присъединяват към отборите на Наполи, Интер и Лацио, които вече си гарантираха участие в най-престижния европейски клубен турнир наесен.

Припомняме ви, че Рома също може да се класира за Шампионската лига, ако в сряда (31 май) триумфира в турнира Лига Европа, побеждавайки на финала Севиля.

Ювентус пък за първи път от сезон 2011/12 ще остане извън турнира на богатите, тъй като "бианконерите" са на 7-ата позиция с актив от 59 точки и в последния кръг могат да се изкачат най-много до 5-ото или 6-ото място, което ще им позволи да играят в Лига Европа, защото в противен случай "Старата госпожа" ще трябва да се задоволи с място в Лигата на конференциите.

Късно снощи в Торино момчетата на Макс Алегри започнаха по-добре срещата в търсене на задължителен успех, но през първата част стражът на Милан Майк Менян се отчете с важна намеса след удар на Куадрадо, а малко по-късно Анхел Ди Мария пропусна да отбележи от изгодна позиция.

Така се стигна до 40-ата минута, когато Давиде Калабрия центрира отдясно и качи топката на главата на Оливие Жиру, който я насочи неспасяемо във вратата на Войчех Шчесни за 1:0 в полза на Милан.

През второто полувреме сериозните опасности липсваха и пред двете врати, което в крайна сметка позволи на "росонерите" да удържат крехкия си аванс и така за трета поредна година ще бъдат част от Шампионската лига, след като през този сезон достигнаха до полуфиналите на надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев: Страхувам се за живота си
Радостин Василев: Страхувам се за живота си
Мистерия във Венеция - градът осъмна със зелени води
Мистерия във Венеция - градът осъмна със зелени води