НОВИНИ

Онкологията в София има нов директор

Владимир Даскалов е напуснал поста по собствено желание, заявиха от МЗ

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
13:20, 12.07.2024 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
онкологията софия нов директор
Слушай новината

Здравният министър освободи директора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология "Проф.Иван Черноземски", Владимир Даскалов. Това показва справка в Търговския регистър.

Новият директор на болницата е Димитър Димитров. Той е бивш директор на столичната болница "Св. Анна". През 2015 година беше освободен, защото държал всичките пари на болницата във фалиралата КТБ, вместо да ги разпредели в различни банки. Тогавашният здравен министър Петър Москов сезира прокуратурата. Димитров беше обвинен в безстопанственост. През 2019 г. Софийският градски съд го призна за виновен, но на втора инстанция Димитров беше оправдан. През октомври миналата година Върховният касационен съд потвърди решението на втората инстанция. Така Димитров беше оправдан окончателно.

3-годишният мандат на освободения директор на УСБАЛО, Владимир Даскалов, изтича догодина. От Министерството на здравеопазването уточниха за БНТ, че Даскалов е напуснал поста по собствено желание.

Предишният здравен министър Христо Хинков, обяви че се предвижда сливане на УСБАЛО "Проф. Иван Черноземски" и Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, на която Галя Кондева беше директор, преди да стане служебен министър на здравеопазването.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София с нов собственик
Локомотив София с нов собственик
Жега или дъжд на морето през уикенда?
Жега или дъжд на морето през уикенда?