НОВИНИ

Онс Жабер с трудна победа срещу колумбийка в първия кръг на US Open

Онс Жабер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:19, 30.08.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Онс Жабер преодоля затрудненията с дишането, за да стигне до трудна победа със 7:5, 7:6(4) над колумбийката Камила Осорио в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Петата в схемата тунизийката показа характер в двучасова битка на корт "Луис Армстронг".

"Труден мач, тя играе невероятно, а аз не се чувствам много добре днес“, каза Жабер в интервюто си на корта, преди публиката да й изпее "Честит рожден ден" по повод 29-ата й годишнина.

Тунизийката, която загуби последните два финала на "Уимбълдън" и претърпя същата участ на Откритото първенство на САЩ през 2022 година, имаше пълен контрол в началото, когато направи два пробива и поведе с 4:1. Постепенно Жабер отпадна физически, а при 4:3 каза на съдията на стола, че има проблеми с дишането и след като загуби четвърти пореден гейм поиска медицинска помощ и прекара няколко минути на стола си, докато лекар мери кръвното й налягане. Тунизийката все пак намери сили, спечели следващите три гейма и взе първия сет със 7:5 след близо час игра.

Във втория Жабер проби за 4:3 и затвърди пробива, след което сервираше за спечелване на мача, но колумбийката отказа да се предаде, спаси два мачбола и доведе сета до тайбрек, в който обаче по-голямата класа на тунизийката даде резултат и тя спечели със 7:4.

14-ата в схемата рускиня Людмила Самсонова продължава напред след победа над американката Клеър Лу със 7:6(3), 6:3. Това е второ разочароващо поражение за американката в рамките на два дни, след като в неделя загуби финала на турнира в Чикаго от първата ракета на България Виктория Томова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваня Григорова: В листата трябва да има представители на работещите софиянци
Ваня Григорова: В листата трябва да има представители на работещите софиянци
Богдан Кирилов: Формулата, по която се определя дали има недостиг на лекарства, е неефективна
Богдан Кирилов: Формулата, по която се определя дали има недостиг на лекарства, е неефективна