НОВИНИ

Опасно ветровито в югоизточните и източните райони от страната

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 27.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В последните часове най-силните пориви на вятъра след върховете са до около 60 - 70 км/ч. Ветровито ще се задържи времето и днес, с временно силен североизточен вятър.

Код жълто за опасно силни пориви остава в сила в шест области в югоизточните и източните райони от страната.

В следобедните часове ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има над планинските райони, но валежи са малко вероятни. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Утре вятърът постепенно ще отслабва, но в югоизточните райони от страната са възможни временно интензивни валежи и гръмотевици. Слаби превалявания ще има и на места в Южна и Източна България. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°.

По Черноморието повече облаци и локални превалявания ще има по южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще остане 3 - 4 бала.

Ветровито ще се задържи и утре в планините. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Облачността ще е по-често значителна и на места в масивите от южната половина от страната ще превали и прегърми.

И на Балканите вятърът утре постепенно ще отслабва. В южните райони от полуострова ще вали по-слабо и на по-малко места с тенденция към спиране. Значителни валежи и гръмотевични бури се очакват в Югоизточна България и Европейска Турция.

У нас в близките дни ще има много слънчеви часове. Превалявания се очакват в петък в Източна България, а в неделя и понеделник в планинските райони. Температурите ще останат без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български ученик постигна исторически успех в сферата на изкуствения интелект
Български ученик постигна исторически успех в сферата на изкуствения интелект
Карина Константинова с 13 точки при дебюта си за Валур в първенството на Исландия по баскетбол
Карина Константинова с 13 точки при дебюта си за Валур в първенството на Исландия по баскетбол