НОВИНИ

Опасно ветровито време и днес

опасно ветровито време
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 07.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Предупреждение от първа степен за опасно силен източен вятър е в сила и днес в по голямата част от страната. В районите с код жълто се очакват пориви със скорост до 70 – 90 км/ч.

Слънчево и горещо ще бъде за пореден ден в Източна България. Над западните и централните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 28°.

Слънчево и много ветровито ще бъде и на морския бряг с умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°.

В планините, в масивите от Западна и Централна България, ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури.

Температурите в курортите ще са между 20° и 25°, на Алеко около 15°, а по най-високите върхове – около 7°-8°. Ще бъде много ветровито, със силен източен вятър.

Валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, ще има и в събота, главно в югозападната половина от страната. В останалите райони ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще остане много ветровито.

В неделя вятърът ще отслабне, а валежи се очакват главно в Южна България, по-съществени в планинските райони. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но ще има и райони със следобедни превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахнати са палатковите лагери в Стара Загора, Варна и Пловдив
Премахнати са палатковите лагери в Стара Загора, Варна и Пловдив
Полиция и жандармерия премахнаха палатковите лагери
Полиция и жандармерия премахнаха палатковите лагери