НОВИНИ

Осъдиха мъж на година и половина затвор за телефонна измама

Осъдиха мъж на година и половина затвор за телефонна измама
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:01, 14.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години.

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. в Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е заблудил 83-годишна жена. Казано ѝ е, че трябва да остави на улицата пред дома си 15 450 лева, с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами.

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пострадалата по стационарен телефон и се представил за полицейски служител. Обяснил е, че на предния ден нейна съгражданка е станала жертва на телефонни измамници и жената трябвало да съдейства на полицията за залавянето им. В противен случай била заплашена, че ще пострада, защото знаели къде живее и че разполага с пари.

Жената се съгласила. Непознатият мъж ѝ давал указания по телефона как да подреди парите в хартиен плик, а след това да ги постави под лек автомобил с тъмни стъкла, който бил паркирал близо до дома ѝ. Жената изпълнила нарежданията му и оставила сумата на посоченото място до дома си, прибрала се, а малко след това оттам ги взел подсъдимият. Единият от съучастниците му се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи.

Одобреното от Районния съд в Гълъбово споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Припомняме, че в началото на юли в Стара Загора 65-годишна жена стана жертва на телефонна измама. Тогава тя преведе по банкова сметка на непознато лице 5490 лева след обаждане от мним полицейски инспектор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е виновен маратонът
Не е виновен маратонът
Илиан Илиев: Мачът утре може да реши много неща
Илиан Илиев: Мачът утре може да реши много неща