НОВИНИ

Още два тима се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига (ОБЗОР)

два тима класираха финалите шампионската лига обзор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:58, 23.11.2021
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

След изиграването на срещите от петия кръг на групите "Е", "F", "G" и "H" в Шампионската лига, още няколко отбора си гарантираха място на 1/8-финалите.

За елиминационната на турнира се класираха Манчестър Юнайтед и Челси, които се присъединиха към вече сторилите това отбори на Ювентус, Байерн Мюнхен, Ливърпул и Аякс.

Отборът на Байерн (Мюнхен) постигна пета поредна победа в група "Е", след като се поздрави с успех при витата си на Динамо в Киев, завършила при резултат 2:1 в полза на баварците. По този начин германският шампион за 18-и път спечели групата си в най-престижния европейски клубен турнир, тъй като е недостижим лидер с актив от 15 точки от 5 изиграни срещи.

Вторият във временното класиране Барселона направи нулево равенство с Бенфика и не успя да си гарантира мястото на 1/8-финалите, кръг преди края на груповата фаза. За да се класират напред в турнира, футболистите на Шави Ернандес ще трябва да победят Байерн в Мюнхен на 8 декември.

Безголовият паритет на "Ноу Камп" съхрани надеждите на Бенфика за продължаване към елиминациите на ШЛ, тъй като разликата с каталунците от две точки се запази. В последния кръг на групата, съставът на Жорже Жезуш приема последния в класирането Динамо (Киев).

Временният треньор на Манчестър Юнайтед - Майкъл Карик, записа първа победа начело на тима. Това стана при гостуването на "червените дяволи" на Виляреал от група "F". След късни попадения на Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо, английският тим запази преднината си от 3 точки пред състава на Унай Емери, който е втори в класирането със 7 пункта. Трети в подреждането засега е Аталанта, който направи зрелищно равенство 3:3 с Йънг Бойс. Тимът от Бергамо има актив от 6 пункта, а първенецът на Швейцария е последен с 4 точки.

В последния кръг от групата "Жълтата подводница" гостува на "Богинята" в директен двубой за второто място в групата, докато лидерът Манчестър Юнайтед ще търси реванш от Йънг Бойс за загубата си в Берн в средата на септември.

Френският шампион Лил се изкачи на върха в група "G", след като постигна минимална домакинска победа над РБ (Залцбург) с 1:0. "Кучетата" на Жослен Гувернек събраха актив от 8 точки, но все още не могат да се считат за сигурен участник в 1/8-финалите на надпреварата, тъй като разликата между всички отбори в групата е една точка в низходящ ред. Австрийският първенец е втори със 7 точки.

В другия мач от групата Севиля постигна успех с 2:0 в домакинството си на Волфсбург и се изкачи на третото място с 6 спечелени точки. Немският тим пък се свлече в дъното с 5 точки.

Последните мачове в групата ще ни предложат двубоите Волфсбург - Лил и РБ (Залцбург) - Севиля, след които последните въпросителни в тази група "G" ще паднат.

Европейският шампион Челси оглави група "H" след разгром над прекия си конкурент Ювентус с 4:0 на "Стамфорд Бридж". И двата тима са с актив то 12 точки, но "сините" от Лондон имат предимство и в преките двубои и в головата разлика.

За разлика от резултатния мач в столицата на Англия, този в столицата на Швеция между Малмьо и Зенит завърши наравно 1:1. Така, отборът от Санкт Петербург остана на третата позиция с 4 точки, докато шампионът на Швеция спечели първата си точка в това издание на Шампионската лига.

В началото на декември Зенит посреща Челси, докато "Старата госпожа" приема Малмьо в Торино.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси разби Ювентус и си подпечата визата за 1/8-финалите в Шампионската лига
Челси разби Ювентус и си подпечата визата за 1/8-финалите в Шампионската лига
Барселона ще трепери до последно за мястото си в Шампионската лига
Барселона ще трепери до последно за мястото си в Шампионската лига