НОВИНИ

Още двама от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе пребориха коронавируса

двама обитателите дома стари хора bdquoвъзражданеldquo русе пребориха коронавируса
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 27.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хора „Възраждане“ остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала, съобщиха от Областната администрация в Русе.

За последните 24 часа двама обитатели на социалното заведение са преборили коронавирусната инфекция. Става дума за две жени на 81 и 86 години, които вчера са били изписани от Университетска болница „Медика Русе“. Така общият брой на излекуваните обитатели от дома вече достигна 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на дома за стари хора.

Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Понастоящем на болнично лечение се намират други пет от обитателите на дома.

Девет от общо заразените десет души от персонала на социалната институция са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович се надява Дел Потро да се върне на корта
Джокович се надява Дел Потро да се върне на корта
Меси предложил на Неймар заедно да преминат в Манчестър Сити
Меси предложил на Неймар заедно да преминат в Манчестър Сити