НОВИНИ

Още две обвинения за мъжа от Сърница, който вдигна на крак 200 полицаи

две обвинения мъжа сърница вдигна крак 200 полицаи
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 30.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Овчарят Бейсим Реджеп, който вдигна на крак 200 командоси след съседски скандал в село Сърница, община Минерални бани, получи нови две обвинения. Те са от Районната прокуратура в Кърджали, на чиято територия бе заловен от друг пастир.

Реджеп е обвинен, че е държал огнестрелно оръжие - карабина, както и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение. Обвинен е и за това, че се е заканил на мъж с убийство. Това станало в землището на кърджалийското с. Душка.

Обявеният за общодържавно издирване мъж бе заловен от пастир, извел животните си на паша. Той забелязал движещия се из гората мъж с оръжие в ръката си и успял да му го вземе, заради което Бейсим се заканил с убийство.

Малко по-късно пристигнали полицаите, който в продължения на 20 часа издирваха въоръжения със самоделно оръжие овчар от Сърница.

На 30 ноември в с. Сърница се проведе безпрецедентна полицейска акция по издирване на 55-годишния мъж. Предната вечер между него и съседа му Мюмюн възникнал поредният скандал. Бейсим грабнал самоделна пушка, произвел изстрели и изчезнал в гората.

Хасковският окръжен съд го задържа под стража заради повдигнатите му 3 обвинения за опит за убийство, закана за убийство и незаконно оръжие.

Дни след това половината от съселяните му направиха подписка в защита на Бейсим. Според хората той е бил провокиран от агресивния Мюмюн, с който половината село имало проблеми.

Срещу него имало жалби от години, включително от семейството на Бейсим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигурени са ковид тестовете за ученици до средата на януари
Осигурени са ковид тестовете за ученици до средата на януари
76-годишен мъж е блъснат на пешеходна пътека в Габрово
76-годишен мъж е блъснат на пешеходна пътека в Габрово