НОВИНИ

Още един ден с безплатни буферни паркинги в София

един ден безплатни буферни паркинги софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:11, 03.12.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

И на 4 декември паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно във връзка с повишените нива на фини прахови частици (ФПЧ 10), съобщиха от Столична община.

Паркингите на метрото са шест и са разположени на бул. "Цариградско шосе" при Интер експо център, на бул. "Джеймс Баучер" и бул. "Черни връх", при "Бизнес парк София", два паркинга на метростнация "Бели Дунав" и в центъра на метростанция "Стадион Васил Левски", съобщиха от Столична община.

От там призовават гражданите при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да се подава сигнал на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Столична община отново призовава гражданите да предадат старите си гуми на определените за целта места. Така ще бъде предотвратена възможността от замърсяване околната среда, както и евентуално изгаряне. Столичен инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в район "Нови Искър" в кв. "Курило" на адрес ул. "Чавдар войвода" срещу пощенския клон на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксината на "Модерна" за COVID-19 дава имунитет от три месеца
Ваксината на "Модерна" за COVID-19 дава имунитет от три месеца
Затоплянето продължава
Затоплянето продължава