НОВИНИ

Още един футболен скандал разтресе Турция

Мачът от 17-ия кръг на местната Суперлига Истанбулспор - Трабзонспор бе прекратен, след като ръководството на тима от Истанбул изведе отбора от терена.

bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 20.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Още един скандал се разрази в Турция дни след побоя срещу рефер в местното първенство. В мач от 17-ия кръг на местната Суперлига ръководството на Истанбулспор извади отбора от терена по време на срещата с Трабзонспор.

Инцидентът се случва в първия ден, след като първенството беше подновено след принудителна пауза. Миналата седмица президентът на Анкарагюджу нахлу на терена и удари с юмруци в главата съдията Халил Умут Мелек по време на срещата с Ризеспор.

Тимът от Трабзон водеше с 2:1 в двубоя, който беше прекратен след 74 минути игра. В този момент футболистите на домакините им бе заповядано да се отправят към съблекалнята, след като шефове на клуба от мегаполиса бяха гневни от реферските отсъждания в хода на двубоя.

В 68-ата минута на „Неджми Кадиолу“ Пол Онуачу се разписа за гостите и ги изведе напред за 2:1, но от Истанбулспор имаха сериозни претенции за нарушение секунди преди това. Домакините искаха фал на Батиста Менди срещу Флориан Лошай, като такъв не бе отсъден, след което дойде гола на нигериеца.

Президентът на Трабзонспор Етрурул Доган разговаря с колегата си от Истанбул – Ечмел Фаик Саръалиоглу, за да го убеди двубоят да продължи. Играчът на домакините – Симон Дели, дори падна на колене пред президента на клуба и го призова да се доиграе срещата. Въпреки това, Ечмел Фаик Саръалиоглу настоя и играчите се прибраха в съблекалните, като след кратко изчакване реферите окончателно прекратиха двубоя между двата отбора.

Това почти сигурно ще означава служебна победа за Трабзонспор, като тепърва ще видим какви други наказания ще бъдат наложени на Истанбулспор за това решение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлинно шоу в катедралата на Бордо
Светлинно шоу в катедралата на Бордо
Антоан Гризман продължава да пише история в Атлетико Мадрид
Антоан Гризман продължава да пише история в Атлетико Мадрид