НОВИНИ

Още една група нелегални мигранти е задържана край София

задържаните мигранти били камионите без знанието шофьорите
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 14.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на задържани нелегални мигранти у нас.

Днес около обяд в полицията е получен сигнал за забелязана група мъже в района на АМ „Тракия“ в близост до София. Според подадената информация те са слезли от автомобил и са се укрили край мантинелата.

Към мястото незабавно са насочени полицейски екипи, които установили 7 мъже без документи за самоличност, по техни данни от Сирия. При вида на униформените водачът на автомобила изоставил колата на пътното платно и побягнал. Задържан е след кратко преследване от служители на отдел „Специализирани полицейски сили“- СДВР.

След установяване на самоличността му – на 21 години от София, той е задържан в полицейския арест. Чужденците също са отведени в полицията, откъдето ще бъдат отведени в Специалeн дом за временно настаняване на чужденци – Бусманци.

Това е трети случай на задържани нелегални мигранти у нас за последното денонощие.

Над 20 нелегални мигранти бяха открити тази нощ на подбалканския път София - Бургас на разклона за гр. Мъглиж, където се предполага, че са изоставени. Бързата реакция на органите на реда е предотвратила тежък пътен инцидент, тъй като в района е валял дъжд и видимостта е била намалена. В полицията като съпричастен към престъплението се разпитва водачът на лек автомобил, който е с румънска регистрация.

Задържаха над 20 нелегални мигранти край Мъглиж

Снощи товарен автомобил катастрофира на пътя между бургаските села Ясна поляна и Веселие. В него са открити 34 нелегални мигранти. 8 от тях са пострадали леко при пътния инцидент. Шофьорът на камиона е задържан от полицията. Направена му е проба за наркотици, която показала, че е употребил амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастен мъж е загинал при пожар във Велинград
Възрастен мъж е загинал при пожар във Велинград
ЦИК потвърди решението на РИК-Стара Загора за отказ на регистрация на ДБ
ЦИК потвърди решението на РИК-Стара Загора за отказ на регистрация на ДБ