НОВИНИ

Оставиха в ареста 41-годишния кюстендилец, който рани двама полицаи през уикенда

четирима души остават ареста заради скандала незаконните осиновявания гърция
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 04.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Кюстендил остави в ареста 41-годишния кюстендилец, който в събота не спря на полицейски сигнал и рани двама полицаи.

Той е привлечен като обвиняем за няколко престъпления: за това, че на 2 септември, на пътя между селата Нови чифлик и Багренци е нарушил правилата за движение и причинил ПТП, между управлявания от него лек автомобил и полицейски автомобил, като по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на двама полицейски служители; за това, че е пречил на органи на властта – автоконтрольори от ОД МВР – Благоевград и ОД МВР – Кюстендил да изпълнят задълженията си по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, и по опазване на обществения ред; за закана за убийство към длъжностно лице, както и за извършване на непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Защитата пледира за по-лека мярка за неотклонение, като твърди, че обвиняемият е носил със себе си голяма сума пари, изпитвал е съмнения по отношение на това, дали лицата, които го спират, макар и с полицейски униформи, са действително полицаи, поради което е отказал да спре за проверка.

Преследването на обвиняемия е започнало от Банско. Полицейските служители са разказали, че от Банско до мястото на окончателното и принудително спиране на управлявания от обвиняемия автомобил в село Багренци, многократно на същия са подавани сигнали за спиране от различни полицейски патрули, на територията на различни населени места. От показанията на всички свидетели може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията за които са му повдигнати обвинения.

Предвид проявената упоритост, в хода на която е реализирал състава на множество престъпления, може да се изведе наличието на реална опасност от извършване на други престъпления. Независимо от факта, че обвиняемият има постоянен адрес в гр. Кюстендил, същият заяви в днешното съдебно заседание, че желанието му е да напусне България и да замине за Русия. Това негово твърдение създава реална опасност да се укрие и да затрудни приключването на делото, се посочва в мотивите на съдия Мая Миленкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се запали край Добрич, шофьорът бил с над 2,7 промила алкохол
Камион се запали край Добрич, шофьорът бил с над 2,7 промила алкохол
След срещата Путин - Ердоган в Сочи: Зърнената сделка засега остава блокирана
След срещата Путин - Ердоган в Сочи: Зърнената сделка засега остава блокирана