НОВИНИ

Оставиха в ареста шофьор без книжка, карал с близо 4 промила

куриер телефонни измамници получи ефективна присъда районния съд лом
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 14.07.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

По искане на Районната прокуратура в Шумен, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 32-годишен мъж от село Цани Гинчево, обвиняем по досъдебно производство за шофиране след употреба на алкохол и без свидетелство за управление, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Шофьор без книжка с близо 4 промила хванаха полицаи в Шуменско

По данни на съдебната институция И.Х. е задържан около 23.30 часа на 11 юли на пътя между селата Цани Гинчево и Никола Козлево. Той бил спрян за проверка, докато управлявал лек автомобил. Установено било, че 32-годишният мъж е седнал зад волана, след като е консумирал голямо количество алкохол. Техническото средство при направената на място проверка отчело 3,93 промила в издишания въздух.

Освен това той не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство. И.Х. е задържан и отведен в болнично заведение, където му била взета кръвна проба за химически анализ.

След направената справка за съдимостта на младия мъж станало видно, че той вече бил осъждан два пъти за същото деяние, като предходното било за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол с концентрация от 3,98 на 1000.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор до днес, когато Районният съд в Нови пазар определи той да остане в ареста. Наложената мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Шумен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН и бизнесът ще работят заедно за кариерното ориентиране на учениците
МОН и бизнесът ще работят заедно за кариерното ориентиране на учениците
Изабелла Шиникова отпадна в полуфиналите на двойки на турнира в Амстелвеен
Изабелла Шиникова отпадна в полуфиналите на двойки на турнира в Амстелвеен