НОВИНИ

Оставят в ареста родителите на децата от опожарения апартамент във Варна

родителите деца загинаха пожар варна остават ареста
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:50, 12.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“. Мъжът и жената са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт. Наказанието, което законът предвижда за това деяние, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години, съобщиха от прокуратурата.

Още през август е подаден сигнал за насилие над по-голямото дете от пожара във Варна

Инцидентът възникнал около 22.30 часа на 9 октомври 2021 година. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7 бил подаден от очевидци. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

Две малки деца загинаха при пожар в апартамент във Варна

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

Определението на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на върха Украйна - ЕС
Среща на върха Украйна - ЕС
Лудогорец окончателно се раздели с Валдас Дамбраускас
Лудогорец окончателно се раздели с Валдас Дамбраускас