НОВИНИ

Две малки деца загинаха при пожар в апартамент във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 10.10.2021 (обновена)
9672
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар в апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик". Загинали са две деца на 1 и 4 години.

Децата са били с майка си в апартамент 406. Апартаментът е изгорял, а огънят е плъзнал и нагоре към другите апартаменти, но за щастие няма данни за материални щети или за пострадали други хора.

Семейството е живяло в този апартамент под наем. Жената е гледала децата си, а мъжът е копаел кладенци. От една седмица не са имали електричество заради неплатени сметки. Съседи казаха, че са се отоплявали и са си готвели на малка туристическа газова бутилка. Дали тя е била причината за пожара - не може да се каже.

В социалните мрежи се твърди, че е имало взрив, но от полицията бяха категорични, че не може да се говори за взрив, имало е пожар, който след това може би е причинил избухване на газовата бутилка.

Съседи разказаха, че бащата е бил до магазина за мляко, когато пожарът е избухнал. Майката е била в апартамента с двете деца. Дали е била задрямала, или не - за момента това са спекулации, но има и такъв вариант. Бащата се е върнал от магазина, но първоначално не е могъл да отвори вратата, след това веднага подал сигнал.

Минути по-късно пристигат четири противопожарни екипа и линейки, но децата са починали още в апартамента. Бащата влиза два пъти в горящия апартамент - първо извежда майката и децата, след това се връща, но този път не може да излезе през вратата, затова скача през терасата, където си порязва ръката. Майката има изгаряния, но не е настанена в болнично отделение.

Репортер: Ива Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВФ и днес ще се срещне с Кристалина Георгиева
МВФ и днес ще се срещне с Кристалина Георгиева
1246 нови случая на коронавирус за последното денонощие
1246 нови случая на коронавирус за последното денонощие