НОВИНИ

От 1 ноември: Заведенията за хранене и баровете в София ще работят до 23.30 ч.

празно
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 30.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч. съгласно заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември). Това съобщи във Фейсбук кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и столичната здравна инспекция миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения, пояснява градоначалникът.

Спазват ли софиянци забраната за носене на маски на открито?

Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб. Целта е с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.

За вчера в София са регистрирани 1048 нови случая на заразени с COVID-19. Тревожен е фактът, че нараства броя на хоспитализираните - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение.

Затова, отново призовавам всички, да спазваме мерките, апелира Фандъкова. Да носим маска на закрити обществени пространства, да спазваме дистанция, да мием ръцете си с вода и сапун.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и са проверени 820 граждани, с наложена карантина, обобщава още столичният кмет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали българи при земетресението в Гърция и Турция
Няма пострадали българи при земетресението в Гърция и Турция
Расте броят на загиналите и ранените в Турция при силното земетресение
Расте броят на загиналите и ранените в Турция при силното земетресение