НОВИНИ

От 1 септември туристите от Чехия ще пътуват у нас без тест и карантина

септември туристите чехия пътуват нас без тест карантина
Снимка: Министерство на туризма
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 31.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

От 1 септември чешките туристи ще пътуват до България без PСR тест и карантина. Това стана след провеждане на телефонен разговор между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и Адам Войтех, министър на здравеопазването на Чешката република.

Чехия е важен партньор за развитието и на сектора у нас и това решение е отличен напредък, заяви вицепремиерът. Тя посочи още, че е провела работни срещи с представители на туроператори, работещи на чешкия пазар и това решение ще подпомогне много дейността им, както и положителното приключване на летния сезон. България е предпочитана туристическа дестинация за семейна почивка от чешките туристи, като през 2019 г. общият брой на туристическите посещения от Чехия е повече от 189 000, информира още министърът.

Ние следим отблизо ситуацията в България и може да потвърдим, че от наша гледна точка тя се подобрява и затова страната е в листа на сигурните и безопасни дестинации, който ще бъде публикуван утре, обясни министър Войтех. Той коментира още, че страната е сред любимите дестинации за пътуване на чешките граждани и от 1 септември, ще могат да я посещават без всякакви препятствия.

Вицепремиер Николова подчертая, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения, за да гарантираме безопасността нашите чешки гости по време на тяхната ваканция и почивка в страната ни. Тя бе категорична, че безкомпромисното следене ще продължава и занапред, за да се осигури сигурността на всички гости.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи търговски полет от Израел до ОАЕ
Първи търговски полет от Израел до ОАЕ
Парламентът на Япония може да утвърди новия премиер на 16 септември
Парламентът на Япония може да утвърди новия премиер на 16 септември