НОВИНИ

От 11 октомври Италия отменя ковид ограниченията в театри, кина и музеи

октомври италия отменя ковид ограниченията театри кина музеи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:10, 07.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Италианските власти премахнаха ограниченията за броя на посетителите на всички културни институции. Това съобщи министърът на културата на страната.

"Най-накрая културният сектор ще се съживи. От 11 октомври кината, театрите и концертните зали се връщат на 100% заетост, но остава изискването да се носят маски и да се представя ваксинационен сертификат", гласи съобщението.

Агенция ANSA съобщи по-рано, позовавайки се на проекта за ново правителствено постановление, в културните институции се отменя и задължението да се поддържа дистанция от 1 м. „Приканваме италианците да се върнат към културния живот в мир и безопасност“, каза министърът. Преди това зрителите в театрите и кината можеха да заемат до 80% от местата.

Задължителен зелен сертификат за работещите: Италия с най-строги мерки в Европа

От 6 август всички жители на Италия на възраст над 12 години трябва да представят ковид сертификат, когато посещават театри, кина, музеи, изложби, концерти, фитнес зали и басейни, както и закрити ресторанти.

От 1 септември документът трябва да бъде представен за пътуване в междуградски транспорт, а от 15 октомври служителите от частния и публичния сектор трябва да имат сертификат.

Според Министерството на здравеопазването в Италия почти 80% от населението на възраст над 12 години е напълно ваксинирано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС на Полша за европейските договори: Някои положения са несъвместими с Конституцията
КС на Полша за европейските договори: Някои положения са несъвместими с Конституцията
Стара Загора ще е домакин на Суперкупата по волейбол при мъжете
Стара Загора ще е домакин на Суперкупата по волейбол при мъжете