НОВИНИ

От Ботев Пловдив: Клубът е подложен на яростна атака

Изпълнителният директор на "канарчетата" Алексей Киречек публикува видео, в което посочи конкретни събития

ботев пловдив клубът подложен яростна атака
Снимка: Facebook: Botev Plovdiv
bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 12.02.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

От Ботев Пловдив заявиха, че клубът е подложен на "яростна атака" от над шест месеца. Изпълнителният директор на "канарчетата" Алексей Киречек публикува видео, в което посочи конкретни събития.

Ето какво съобщи той:

"Уважаеми Ботевисти,

В последните над шест месеца ставаме свидетели на яростна атака срещу нашия клуб. Дойде момент, в който не можем да повече да стоим и да гледаме безучастни, особено когато клубът, отборът и цялостното ни представяне бележат възход.

Напоследък станахме свидетели на физическа агресия срещу длъжностно лице, изпълняващо служебните си задължения. Унижението и болката бяха преглътнати към онзи момент в името на запазването на добрия тон с нашия бивш партньор. Но това не даде резултат. Нещата се задълбочиха с действия като спиране на асансьорите на стадиона, поставянето на бариери в сектор А и демонтаж на турникетите, лично закупени от г-н Зингаревич.

Нямаше как да подминем и оскверняването на личния имот на председателя на миноритарния собственик. Акт, който ясно показа атаката, както към членовете на сдружение ПФК Ботев, така и към Ботев Пловдив и в частност собственика Антон Зингаревич. Акт, след който изразихме подкрепата си към цялото жълто-черно общество, което желае да подкрепя връщането на нормалността в нашия клуб.

Умишлено спестяваме и действията, извършени срещу лица, които помагат безкористно за развитието на Ботев Пловдив, тъй като самите те не желаят лъжите и инсинуациите да засегнат техните семейства.

Кулминацията на безспирните подли атаки беше извършена на 10.02.2024г., когато в условията на рецидив беше посегнато на един от най-върлите и безкористни фенове на нашия клуб.

Искаме ясно да изразим позицията си за подкрепа към всеки един фен, който бива притискан, унижаван, бит и репресиран не само на територията на стадион Христо Ботев, но и извън нея.

След въпросните действия, доказателствата, за които са предадени на правоохранителните органи, беше посегнато и на електрозахранването на стадиона с цел да бъдат прикрити доказателствата за това.

Вярваме, че България е правова държава, част от голямото европейско семейство, където се изповядват ценности и разбирания далеч по-висши от показаните от един кръг от хора, които очевидно не приемат развитието на нашия клуб.

Ще продължим да се борим за връщането на нормалността в нашите среди, като се надяваме с подкрепата на цялата жълто-черна общественост да доведем тази битка до край. Нека заедно да направим така, че славната история на нашия любим отбор стане достояние на всички не само в България и Европа. Нека заедно да продължим да пишем историята си", се казва в официалната позиция на Ботев.

По-рано от клуба разпространиха и видео, в което един от привържениците на "канарчетата" твърди, че са му отправени словесни заплахи от строителя на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ник Финк спечели златото на 100 метра бруст, Адам Пийти се завърна с бронз на световното по плуване в Доха
Ник Финк спечели златото на 100 метра бруст, Адам Пийти се завърна с бронз на световното по плуване в Доха
Пожар в Центъра за психично здраве в Бургас
Пожар в Центъра за психично здраве в Бургас