НОВИНИ

От ЦСКА са се опитали да преместят мача с Ботев Вр в Монтана, БФС са отказали

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:16, 08.05.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
цска опитали преместят мача ботев монтана бфс отказали
Снимка: ПФК ЦСКА
Слушай новината

Ръководството на ПФК ЦСКА публикува изявление на клубния сайт, в което разкри, че е отправил предложение към Апелативната комисия към БФС да премести домакинството на "червените" срещу Ботев Враца в Монтана, за да може по трибуните да има фенове, но от родната централа не е приела подобно решение.

"Армейците" посрещат Ботев по-късно днес от 20.15 часа на стадион "Българска армия", а заради наказанието от два мача без публика футболистите на Саша Илич няма да могат да разчитат на своите привърженици този следобед.

В позицията си на своя сайт от ЦСКА споделят, че освен преместване на срещата в Монтана от клуба са предложили още и частично затваряне на "Армията" за двубоя срещу врачани, тъй като той съвпада с честванията по повод 75-годишнината от създавене на "Червения клуб".

От БФС не са приели нито едно от двете предложения и са поканили представители на "армейците" да обсъдят тяхната жалба срещу наказанието от два мача без публика чак в сряда (10 май).

Ето го и цялото съобщение на ЦСКА:

БФС ще разгледа жалбата ни през тази седмица, но не удовлетвори нито една от молбите ни за юбилейния ни мач в днес (понеделник, 8 май).

Веднага след получената присъда входирахме молба, с която обжалваме решението на БФС и предложения за смекчаване на наказанието, предвид многократните "прецеденти" и помилвания към други отбори.

1. Поискахме частично затваряне на стадиона, така че все пак част от фенове да могат да присъстват на юбилейния мач на 08.05.

2. Входирахме молба за преместване на мача извън София, но пред публика, като вече бяхме уточнили всички детайли и договорили провеждането на срещата в Монтана.

3. Заявихме желание да бъдат пуснати деца с придружители, така че поне малките "армейци" да се порадват на любимия си отбор по
време на празника ни.

Нищо от това не беше прието.

На заседанието в петък от Апелативната комисия към БФС ни поканиха на среща следващата сряда – два дни след мача ни с Ботев (Враца), за запознаване със случилото се и евентуално решение. Проведохме десетки разговори с представители на БФС, входирахме няколко обжалвания, междувременно се подготвяхме с план "Б", така че все пак празник на "Армията" да има. Не всичко е в нашите ръце, не и когато равнопоставеността е чуждо понятие за БФС. Затова в ход остава план "Б".

Напомняме, че сме подготвили множество инициативи през целия ден, с кулминация видеостена, на която заедно пред стадиона да изгледаме срещата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ергюнал Себахтин е четвъртфиналист на световното първенство по бокс за мъже
Ергюнал Себахтин е четвъртфиналист на световното първенство по бокс за мъже
Борислав Сарафов отговори на Гешев: Не е моя грешката и не желая да нося отговорност за чужди грехове
Борислав Сарафов отговори на Гешев: Не е моя грешката и не желая да нося отговорност за чужди грехове