НОВИНИ

От днес: Задължителен отрицателен PCR тест за пристигащи от България в Испания

задължителен отрицателен pcr тест пристигащи българия испания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:46, 23.11.2020
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при влизане в страната за граждани на 65 страни с висок риск на зараза, включително и България. Мярката влиза в сила от днес, 23 ноември.

Изискването на испанските власти е да бъде представен отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигането в Испания.

Мярката важи при пристигане на летище или пристанище, но няма да засегне пътниците, които преминават сухопътни граници на страната. Решението се отнася за международни пътници, чиято крайна дестинация е Испания, а не транзитно преминаващи с крайна дестинация друга държава.

Всички пътници са задължени да попълнят и формуляр за здравен контрол преди влизане в Испания. Той може да бъде намерен на следния линк: https://www.spth.gob.es/ или чрез безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е задължен да го съхранява в себе си на хартиен носител.

Пътниците, пристигащи в Испания по въздух или по море, трябва да се подложат на температурен контрол, който ще се извършва рутинно, като границата за допустимата температура е до 37,5 градуса.

Списъкът с държавите или рисковите области, както и критериите, използвани за тяхното определяне, ще бъде преразглеждан на всеки 15 дни. В момента в списъка на европейските държави са Германия, Австрия, Белгия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Дания (с изключение на Фарьорските острови и Гренландия), Словения, Словакия, Естония, Франция, Гърция (без районите на Китри, Йония Нисия, Дитики Елада и Стереа Елада), Унгария, Ирландия, Исландия, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия (без Азорските острови), Румъния и Лихтенщайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече републиканци призовават Тръмп да признае загубата си
Все повече републиканци призовават Тръмп да признае загубата си
Катедралата „Св. Александър Невски“ отбелязва своя зимен храмов празник
Катедралата „Св. Александър Невски“ отбелязва своя зимен храмов празник