НОВИНИ

От Манчестър Юнайтед по погрешка отнели сезонния билет на свой фен

Манчестър Юнайтед лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:57, 28.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Футбол
Слушай новината

Ръководството на Манчестър Юнайтед по погрешка отнело сезонния билет на един от своите фенове и са го лишили от правото да наблюдава мачовете на тима. Самият привърженик се оплака в социалните мрежи, че клубът го е обвинил в расизъм. Но след двукратно възражение и преразглеждане на случая, картата му за „Олд Трафорд“ е била възстановена.

Клубът санкционира шестима от своите фенове за расистки обиди през април, след като нападателят на Тотнъм Хюн-Мин Сон се оплака след двубоя от Висшата лига.

Трима притежатели на сезонни билети, двама членове и един фен от списъка на чакащите са били със спрени права да посещават мачовете и да влизат на „Олд Трафорд“.

В крайна сметка, от Манчестър Юнайтед се извиниха и промениха решението си, след като Райън Бътлър успя да докаже, че не може да носи отговорност за случилото се.

„Пуснаха ми електронно писмо в 16.30 часа в петък (30 април). Тогава бяха празници, затова не успях да се обадя на никого и да проверя какво се случва. След това се обаждах много пъти в продължение на месец, но ми беше обяснено, че не мога да говоря с тях за обжалване, трябвало да изпратя имейл, но те не отговаряха на тях. Беше лудост“, сподели потърпевшият фен.

Райън Бътлър се е притеснявал, тъй като трябвало да започне нова работа, а случилото се можело да му коства назначението заради обвиненията в расизъм.

„Не знам как иначе да докажа, че не съм бил аз, но жалбата беше отхвърлена. След това трябваше отново да обжалвам, затова им изпратих всичко - снимки от моите социални медии, но това вероятно щеше да продължи два месеца“, коментира още фенът.

Решението за наказанието е дошло след бърз преглед в Twitter. Фамилиите на човека, който проявил неуважение към съперника и това на фена на Манчестър Юнайтед съвпадали, както и родината им Ирландия. Това довело да объркването.

Тригодишната забрана е била отменена през август, а от Манчестър Юнайтед се извини за случилото се.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверките на НАП излизат и извън борсите за плодове и зеленчуци
Проверките на НАП излизат и извън борсите за плодове и зеленчуци
Собственици на фирми се озоваха на свободния пазар за електроенергия в Русе
Собственици на фирми се озоваха на свободния пазар за електроенергия в Русе