НОВИНИ

От НАП определиха изказване на Джевдет Чакъров за груба намеса в работата на институцията

нап определиха изказването джевдет чакъров оказван натиск агенцията членове дпс груба намеса работата институцията
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 25.07.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

От Националната агенция по приходите определиха изказването на Джевдет Чакъров за оказван натиск от Агенцията върху членове на ДПС като груба намеса в работата на институцията заради внушението, което създава - а именно, че НАП действа "по поръчка" срещу когото и да било, в случая - срещу представители на точно определена политическа сила. Това се казва в съобщение на НАП, разпространено до медиите.

Считаме, че това е груб опит за уронване на престижа на една от най-авторитетните държавни институции, откъдето следва и рушене на доверието в държавността сред обществото, допълват от Агенцията.

НАП заявява, че категорично отхвърля обвиненията на Джевдет Чакъров, публикувани в медиите, за "скрининг" на народни представители от страна на приходната агенция. Това, освен невярно, е и манипулативно внушение, на което НАП остро се противопоставя, като препотвърждава категоричния си отказ да участва в скандали, разчистване на политически сметки и опити за намеса в дейността ѝ, както досега, така и за в бъдеще, пишат от Агенцията.

От НАП допълват, че Агенцията не прави проверки под политически натиск и такива не са разпореждани, поради което всеки опит за политическа намеса и въвличането на Агенцията в политически сюжети с цел извличане на дивиденти, се счита за абсолютно недопустим. Никой, освен закона, не може да повлияе на решенията и дейността на служителите в НАП, Агенцията служи на интересите да държавата и никой няма право с лека ръка да я замесва в политически интриги, се посочва в съобщението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийските игри в Париж по БНТ 1, БНТ 3 и на BNTNEWS.BG/sport
Олимпийските игри в Париж по БНТ 1, БНТ 3 и на BNTNEWS.BG/sport
Генчев: Надявам се на пълен стадион и изразителна победа
Генчев: Надявам се на пълен стадион и изразителна победа