НОВИНИ

От първо лице: Говори мъжът, по чийто дом изстреляха 5 куршума

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 01.04.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Пет куршума са изстреляни по къщата на Димитър Делчев в димитровградското село Брод. Единият от тях е влязъл през прозорец и е прелетял над леглото, в което обикновено спи 12-годишният му син. Пострадали няма, тъй като по време на стрелбата семейството не е било в къщата. Димитър, съпругата му и детето му са в шок. Полицията разследва случая.

Куршумите са 5, няма открити гилзи, което означава, че сигурно е стреляно с револвер. Особено притеснително в случая е, че дни след инцидента не е ясно кой е стрелецът, нито пък причините за случилото се.

Пред БНТ Димитър Делчев, който е бивш кмет, разказа, че всичко е станало в неделя, докато работел на улицата.

"Влизам през входната врата, видях, че има някакъв отвор, помислих в един момент, че някой е хвърлил камъче и се се счупило, но когато излязох, видях и на втория етаж, по същия начин имаше отвор. Погледнах и другите прозорци и видях, че на абсолютно всички има дупки, които впоследствие установих, на втория етаж особено, намерих куршум, когато отворих вратата, той падна, другия също го намерих зад фотьойла, а третия го намерих в коридора на първия етаж", разказа Димитър.

Едва тогава се усъмнил, че има умишлена стрелба по дома му. Той не е заплашван, нито е бил в пререкания с някого.

"За мен това не е толкова сплашване, колкото опит за убийство. Тук спим с жена ми и детето ми, с баба ми. Някой път остават само те, друг път сме само ние тримата. Но в крайна сметка този, който е искал да ме плаши, ако наистина е искал това, той трябваше да стреля в стената, а не по прозорците", коментира Димитър.

След стрелбата семейството му не е спало в къщата. Но те нямат намерение да я напускат. В полицията вече има образувано досъдебно производство, назначена е и балистична експертиза.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кехайов: Моловете са най-ощетените от ситуацията
Димитър Кехайов: Моловете са най-ощетените от ситуацията
Класни стаи на открито за ученици в Нови Искър
Класни стаи на открито за ученици в Нови Искър