НОВИНИ

От понеделник: Движението в два от тунелите на "Хемус" отново ще е в една тръба

Подновяват ремонтите в двете съоръжения

понеделник движението два тунелите хемус отново една тръба
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 27.09.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

От 30 септември (понеделник), около 11 часа, ще се ограничи движението в тръбата в посока Варна на тунел "Правешки ханове" и в тръбата в посока София на тунел "Топли дол" на АМ "Хемус", съобщават от агенция "Пътна инфраструктура".

Промяната на организацията за движение е за продължаване на основния ремонт на двете съоръжения. През юли временно дейностите бяха преустановени, за да се улесни преминаването и да не се затруднява пътуването през летния сезон. От началото на октомври трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбите, в които не се извършват строителни дейности.

Ограничението на движението в тръбата за Варна на тунел "Правешки ханове" ще е до 30 октомври, като движението ще преминава двупосочно в тръбата за София. В съоръжението ще бъдат довършени някои дейности, свързани с вентилационната система, електрозахранването, адаптивното осветление, светофари, управляеми пътни знаци, видеонаблюдение и т. н. След това основният ремонт ще продължи и в тръбата в посока София.

Скоростта на движение и в двете съоръжения ще е до 50 км/ч.

Прогнозният срок за окончателното завършване на основния ремонт на тунелите е лятото на 2025 г. Строително-монтажните работи започнаха през ноември миналата година и досега основни ремонти не са извършвани на съоръженията. "Топли дол" е в експлоатация от 1985 г., а "Правешки ханове" - от края на 90-те години на миналия век и досега не са основно ремонтирани.

Агенция "Пътна инфраструктура" се извинява на шофьорите за създаденото неудобство, но изтъква, че продължаването на ремонтните дейности е необходимо. Апелът към водачите е да спазват правилата за движение, да шофират с разрешената скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парите по ПВУ и бюджетът са застрашени след нощните скандали в парламента
Парите по ПВУ и бюджетът са застрашени след нощните скандали в парламента