НОВИНИ

От САЩ препоръчват на олимпийците си да ползват предплатени телефони в Пекин

Пекин 2022
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 26.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Други
Слушай новината

На състезателите от олимпийския отбор на САЩ е било препоръчано да използват временни телефони с предплатени карти докато пребивават в Пекин от съображения за киберсигурност и наблюдение, съобщава The Wall Street Journal.

От САЩ предупреждават своите атлети, които ще пътуват до Пекин, че „всяко устройство, комуникация, транзакция и онлайн активност може да се наблюдава“, както и че „може да бъде компрометирано със злонамерен софтуер“.

В Пекин разрешиха на спортистите достъп до Youtube и Facebook, сайтове, които обикновено са блокирани в Китай. Това обаче може да се случва само в „олимпийския балон“.

Въпреки това екипи от САЩ, Австралия, Белгия, Нидерландия и Канада са били информирани за рисковете от свързването с обществените интернет мрежи в Пекин.

Олимпийският комитет, подготвящ Игрите, определи информациите в тази посока като „напълно безпочвени и ненужни“.

На семинар, организиран от Human Rights Watch, на американските олимпийци е било препоръчано да не коментират проблеми с правата на човека, докато са в Китай.

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви дипломатически бойкот срещу Олимпийските игри в Пекин през декември, позовавайки се на нарушения на човешките права в страната.

Зимните олимпийски игри започват на 4 февруари и ще продължат до 20 февруари. Най-интересната част от надпреварите, както и българското участие ще можете да гледате по БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селекционерът на джудистите Георги Георгиев събира най-добрите на лагер
Селекционерът на джудистите Георги Георгиев събира най-добрите на лагер
Още не сме в пика на зимната вълна - ще се увеличат ли хоспитализациите?
Още не сме в пика на зимната вълна - ще се увеличат ли хоспитализациите?