НОВИНИ

От СДВР разясниха как ще бъде организирана охраната за мача между България и Унгария

Срещата е в четвъртък, 16 ноември, от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" пред закрити врата

сдвр мерки сигурност дербито цска левски националния стадион
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:57, 15.11.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

От СДВР разясниха как ще бъде организирана охраната за евроквалификацията между България и Унгария.

Срещата е в четвъртък, 16 ноември, от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" пред закрити врата. Двубоят ще бъде излъчен пряко по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg, като студийната ни програма започва с половин час по-рано.

“Не познавам хората, които са качили тези събития. Кратък е периодът от време, за да преценим каква ще е бройката на участниците. Относно разрешени събития - до този момент няма. Разрешителните и съгласувателни писма се издават от Столичната община. Организатор е представител на столичен клуб. Познат е по физиономия. Направили сме среща с него. След 16:30 часа ще има повече яснота. Силно се надявам участниците в спонтанния протест да се съберат на улица “Гурко”, да проведат законния си протест, но да не опорочат футболната среща", призова представител на полицията.

Привърженик на голям столичен клуб е организаторът на протеста.

"Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на спортното съоръжение. Ако се наложи, ще окажем нужното съдействие. Хората, които участват в тези мероприятия, ще бъдат допуснати в обособена зона и вие ще я видите. Ще се въздържа кой е представител на футболния клуб, столичен е, с голяма аудитория, те са два. 1600 служители са ангажирани, могат да се привлекат и още", допълни той.

Първоначално организаторите на протеста са имали различни планове.

"СДВР за всяко едно мероприятие работи със социални партньори. Когато има такова голямо мероприятие, се придобива, обобщава и анализира информация. Тази информация се придобива чрез различни партньори, както отива и от нас към тях. Когато може да се опорочи дадено събитие, се изразява мнение - дали ще бъде прието или не, е друг въпрос. Но ние ще продължим да действаме по този начин. Първоначално протестът бе заявен за 21:45 часа да се проведе на спортното съоръжение. В момента е около спортното съоръжение, тоест на други точки. Представете си служители от самото начало да са наредени на пистата и по пътеходите как ще изглежда самото съоръжение", добави той.

От СДВР отричат неспособността им да се справят с подобно събитие.

"Никога СДВР не е казвала, че не може да не се справи с което и да е мероприятие. Дори когато футболната среща бе решено да е в Пловдив, СДВР предложи да окаже съдействие на колегите от Пловдив. Нещата са изчистени, организационните въпроси се знаят. Това, което зависи, ще бъде направено”, обещаха от полицията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и Корея в партньорство за IT технологии и космически изследвания
България и Корея в партньорство за IT технологии и космически изследвания
Дебатите по вота на недоверие приключиха, парламентът ще гласува утре
Дебатите по вота на недоверие приключиха, парламентът ще гласува утре