НОВИНИ

От утре учениците от 1. до 4. клас в Раковски ще учат онлайн

дават избор родителите тест училище обучение онлайн
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 10.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

От утре учениците от 1-ви до 4-ти клас в община Раковски започват училище онлайн.

Това решение се взе след продължила три часа среща между родители, училищни директори и експерти от регионалното управление на образованието и от кметството в града.

Заради недоволство срещу щадящите тестове в понеделник малките ученици в общината бяха пуснати в тридневна ваканция със заповед на кмета Павел Гуджеров.

Децата ще бъдат дистанционно обучавани до понеделник включително, а във вторник всеки родител ще може да прецени дали да изпрати детето си присъствено на училище с декларация, че е съгласен то да бъде тествано, или да го остави вкъщи на онлайн обучение.

Родители от Раковски и региона събират подписка срещу тестването в училище

Всички ученици в Пловдивска област продължават да провеждат занятията си дистанционно, защото тук все още няма доставени щадящи тестове за училищата. Очаква се тестовете да пристигнат утре, но организацията по разпределянето им ще отнеме още време, съобщиха от регионалния инспекторат по образованието. Уточниха още, че тестването на децата в училище ще започне да се прилага във вторник.

За по-големите ученици след 4-ти клас всяко училище ще може само да направи разчет дали има възможност да финансира придобиването на тестове и прилагането им през делегиран бюджет или друг ресурс, заявиха още от РУО-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново вандалски прояви в подлез в центъра на Русе
Отново вандалски прояви в подлез в центъра на Русе
Отложиха за догодина Световното по бокс за жени
Отложиха за догодина Световното по бокс за жени