НОВИНИ

Отборът на Европа поведе с 8:4 след втория ден на Лейвър къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:27, 25.09.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
отборът европа поведе втория ден лейвър къп

Отборът на Европа поведе с 8:4 точки след втория състезателен ден на турнира Лейвър къп, след като спечели три от четирите срещи в "О2 Арена" в Лондон.

Преди да започнат мачовете от съботния ден пък стана ясно, че тимът на Европа трябва да продължи участието си без Рафаел Надал, който се е оттеглил заради контузия.

Въпреки отсъствието на рекордьора по титли от Големия шлем денят започна позитивно за европейците, които спечелиха първия двубой от програмата чрез Матео Беретини, който надигра Феликс Ожие-Алиасим със 7:6(11), 4:6, 10:7, за да направи общия резултат в сблъсъка 4:2 точки.

Отборът на Света обаче отговори подобаващо и във втория мач за деня Тейлър Фриц победи с 6:1, 4:6, 10:8, изравнявайки общия резултат.

Вечерната сесия мина под диктовката на 21-кратния шампион в турнирите от Шлема Новак Джокович, който първо надигра Франсис Тиафо на сингъл, а след това в тандем с Матео Беретини победиха Джак Сок и Алекс Де Минор, за да осигурят на своя тим преднина от 8:4 точки преди последния ден на Лейвър къп 2022.

Днес в третия и последен ден от надпреварата всяка победа ще носи по три точки, като програмата ще бъде открита с мача на двойки, в който един срещу друг ще се изправят Анди Мъри и Матео Беретини за отбора на Европа и Феликс Ожие-Алиасим и Джак Сок за отбора на Света.

След срещата на двойки предстоят и последните три мача на сингъл: Новак Джокович - Феликс Ожие-Алиасим, Стефанос Циципас - Франсис Тиафо и Каспер Рууд - Тейлър Фриц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Босна хвалят Ивайло Петев след успеха в Лигата на нациите
В Босна хвалят Ивайло Петев след успеха в Лигата на нациите
Работи в бъдещето: Какво е да си мениджър на фотоволтаични системи?
Работи в бъдещето: Какво е да си мениджър на фотоволтаични системи?