НОВИНИ

Отборът на Света завоюва титлата на тенис турнира “Лейвър къп”

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:49, 25.09.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
отборът света завоюва титлата тенис турнира ldquoлейвър къпrdquo
Слушай новината

Отборът на света спечели титлата на тенис турнира “Лейвър къп” за втора поредна година. В последния мач във Ванкувър американците Бен Шелтън и Франсис Тиафо победиха представителите на европейския отбор Андрей Рубльов от Русия и поляка Хуберт Хуркач със 7:6(4), 7:6(5).

Отборът на Света си заслужи трофея с резултат 13:2. Европейският отбор успя да спечели само един мач по време на турнира, когато норвежецът Каспер Рууд победи американеца Томи Пол в два сета на сингъл. В отбора победител освен Шелтън и Тиафо бяха още Франсиско Серундоло от Аржентина, Феликс Оже-Алиасим от Канада и Тейлър Фриц от САЩ.

Световният тим бе воден от Джон Макенроу, който заяви след триумфа, че неговите състезатели са показали "страхотен отборен дух".

"Беше битка до края, показахме страхотен отборен дух, добра комбинация от младост и опит. Мисля, че всички момчетата играха страхотно", заяви след успеха легендарният тенисист.

По програма трябваше да се изиграят и три мача на сингъл, но те се обезсмислиха заради невъзможността на европейския отбор да стопи изоставането си от 11 точки.

Въпреки победата на тима на Света, воденият от Бьорн Борг тим на Европа продължава да води в общото класиране по брой спечелени купи с 4:2. Европейците триумфираха във всяко едно от първите четири издания, докато тимът на Света взе своя реванш в последните две години.

Това е втората най-убедителна победа за един от двата тима в историята на надпреварата. По-голяма разлика бе фиксирана единствено през 2021 година, когато Европа спечели с резултат 14:1.

Като абсолютен брой спечелени мачове отборът на Макенроу тази година се наложи с 8:1.

В демонстративен мач на двойки, който закри програмата Кристофър Юбанкс и Милош Раонич от отбора на Света победиха Алехандро Давидович Фокина и Артур Фис с 6-3, 3-6, 10-8.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистите на Берое с първи успех в предсезонната си подготовка
Баскетболистите на Берое с първи успех в предсезонната си подготовка
Недостиг на шофьори в градския транспорт във Варна
Недостиг на шофьори в градския транспорт във Варна