НОВИНИ

Отборът ни в тенис турнира United Cup проведе първа тренировка

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
13:47, 26.12.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
григор димитров победи фонини финалите мастърс турнира париж
Слушай новината

Три дни остават до отборната надпревара по тенис United Cup, която ще бъде от смесен характер и ще даде възможност за изява и на някои от по-нискокласираните представители на съответните държави участнички. В турнира, който ще се проведе между 29 декември и 8 януари, ще наблюдаваме и отбора на България, който получи място в състезанието заради ранкинга на Григор Димитров - 28-ма позиция в световната ранглиста.

Представителите ни пристигнаха в австралийския град Пърт, който ще приеме мачовете от група А, където са още тимовете на Гърция и Белгия.

Григор Димитров, който през изминалата седмица се включи в демонстративната надпревара World Tennis League, пристигна от Дубай, докато Виктория Томова, Александър Лазаров, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова пътуваха заедно от София до Пърт. Най-рано на австралийска земя пристигна Димитър Кузманов, който още на 21 декември проведе първо тренировъчно занимание на кортовете на Австралийската тенис федерация. Очаква се към тима да се присъедини и Адриан Андреев.

След пристигането си вчера нашите национали направиха вечерна разходка из града, а днес бяха първите, получили възможност да тренират на RAC Arena, където именно ще се състоят срещите с тяхно участие.

Също в Пърт ще се проведат и срещите от група F, където са Франция, Хърватия и Аржентина. 

В Сидни ще се изиграят мачовете от група C, в която са съставите на САЩ, Германия и Чехия, и от група D в която са разпределени Австралия, Великобритания и Испания.

В Бризбейн тимовете на Полша, Швейцария и Кахастан ще спорят в група В, а в група Е са отборите на Италия, Бразилия и Норвегия.

Четете ОЩЕ: Петра Квитова повежда Чехия в United Cup

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е пострадал при сбиване в Благоевград
Мъж е пострадал при сбиване в Благоевград
Раниери: Връщам се в Каляри със същия ентусиазъм и любов
Раниери: Връщам се в Каляри със същия ентусиазъм и любов